Gör i ordning barnens rum

Ibland när man kollar in i barnens rum så kan man bli förtvivlad. Oreda och stök överallt. Finns det något sätt att få bukt med problemet en gång för alla? Vi ger några tips på vad du kan göra för att det skall bli bättre ordning i barnens rum.

Rensa, släng och ge bort leksaker

De flesta barn idag har betydligt fler leksaker än de har tid och lust att leka med. Dessutom växer de ifrån vissa leksaker. Engagera din barn och be dem välja ut leksaker som de kan tänka sig att skänka bort. Det är också en bra övning i solidaritet med de som har mindre. Sedan kanske du även själv får gå igenom och rensa ut sådant som är trasigt då barn vanligtvis inte har öga för just det.

Måla om och få en nystart

Nu har du gjort dig av med en massa saker. Då är det dags för steg två. Anlita en målare i Nacka eller var du nu bor och be dem måla om barnen rum. Barnrum slits ganska hårt och det händer ofta att det blir fläckar på väggen, att färgen skavs bort eller att tapetbitar slits av. En målare kan tapetsera eller måla om rummet snabbt och lätt. Det ger barnen och dig en bra bra grund att fortsätta ifrån.

Kolla över möblemanget

Många gånger är möbleringen i barnrummet inte riktigt optimal. Det blir mycket så att man kanske tar det som blir över och använder möbler som man fått eller ärvt. I ett barnrum med mycket saker är det viktigt med förvaring. Se till att det finns gott om hyllor och att de går högt upp på väggen. Möbler med flera funktioner är också mycket bra, exempelvis en säng med lådor under.

Piffa till det sista

Nu är det bara pricken över i:et kvar. Kanske är det dags för en ny fin tavla på väggen eller så kan du byta gardiner och andra textiler så att det stämmer överens med den nya färgen i rummet.

Lycka till!

Du kan läsa mer om målare på denna sida: målareinacka.se

Persienner i Stockholm – nödvändigt i bostaden

Alla lägenheter behöver persienner. Annars riskerar somrarna när stolen står på att bli fullständigt olidliga. Beställ persienner i Stockholm redan idag.

Om det är en sak som är underskattad i hemmet så är det persienner. Inte minst på sommaren. Visst, det är kul att skämta om hur mycket det regnar i Sverige. Men alla vet också att det mycket väl kan bli över 30 grader och i det närmaste fruktansvärd värme i vårt avlånga land. Inte minst i Stockholm. Har man då en lägenhet känslig för värme kan det bli som en bastu.

Det är här persiennerna spelar en nyckelroll. På morgonen, innan solen har börjat stå på och du kanske åker hemifrån för att gå till jobbet, då ska du dra ned persiennerna. På så vis håller du värmen utanför. Det ger en svalkande effekt – eller blir åtminstone inte så varmt som det annars skulle ha blivit.

Persienner är bättre än rullgardiner

Det är nu det är meningen att du ska bli sugen på att beställa persienner i Stockholm. En annan fördel med dem är ju att du kan vinkla persiennerna så att de släpper in lagom mycket ljus – eller åt en särskild riktning. Det är till exempel inte möjligt med en rullgardin.

Är du en person som redan har persienner i din bostad – då kan du känna dig riktigt lycklig. Då är ditt uppdrag snarare att sköta om dem så att de kan förgylla ditt hem i många år framöver. Glöm aldrig bort vilken viktig roll i bostaden de faktiskt har.

Höj värdet på din bostad med Homestyling i Stockholm

Lyckas med er bostadsförsäljning genom att anlita professionella stylister. Anlita Homestyling i Stockholm med mångårig erfarenhet av olika sorters bostäder.

En bostadsaffär är en viktig affär, vare sig det handlar om ett hus, en lägenhet eller ett fritidshus. Dels vill ni självklart ha ett bra pris för er bostad och då gäller det att veta hur ni kan göra det där lilla extra för att få bostaden attraktiv.

Det kan vara lätt att tro att det inte är svårt att göra hemmet tillräckligt fint och fräscht för att ni ska kunna visa upp det för spekulanter. Men det räcker inte med att dammsuga, damma och ställa fram några fina blommor. Att homestyla ett hem är en konst!

Stylisterna på Homestyling i Stockholm vet vad kunderna vill ha

En bra homestyling kan bidra till att försäljningspriset höjs med 15%. Det viktiga med att styla bostaden är att spekulanten ska uppleva potentialen i hur det skulle se ut om de själva bodde där med sina möbler. För att detta ska fungera kan inte bostaden vara full med era personliga tillhörigheter. Dessutom har de flesta för mycket saker i sina hem, man inte ser skogen för alla träd.

När ni anlitar Homestyling i Stockholm kommer ni att få en grundlig genomgång av vad som behövs göras i just er bostad. Ni kommer att stegvis gå igenom vilka möbler och tillhörigheter som behöver avlägsnas, och stylisterna har tillgång till både möbler och annan heminredning för att göra er bostad mycket attraktiv för spekulanter.

Hitta vacker stenskiva i Göteborg

Nu är det lätt att hitta en estetiskt tilltalande stenskiva i Göteborg, samt tillgång till duktiga och erfarna stenhuggare som kan arbeta i de bästa materialen.

Med en vacker stenskiva, antingen i köket eller i badrummet, kan man skapa en känsla av exklusivitet som förr i världen bara var förunnat de rika. Med lägre priser på stenmaterial på dagens marknad kan man, om man kommer i kontakt med en duktig stenhuggare, få designad en snygg stenskiva i Göteborg. Här hittar du en erfaren stenhuggarfirma som kan hantverket och vet vilka material som är mest populära. Samme stenhuggare är med dig från att du gör din beställning tills att stenskivan är installerad i ditt hem. Stor noggrannhet läggs på att få till de rätta måtten och det slutresultat du vill ha.

Få exakt den stenskiva du vill ha

För att jobba i sten krävs både stor materialkännedom, lång erfarenhet samt tillgång till moderna och professionella verktyg för att man ska få fram ett tillförlitligt resultat. Med en speciell såg kan man med stor precision såga ut en stenskiva med de exakta måtten. Sedan kan man slipa kanterna samt polera upp skivan så att den får den yta som du beställt.

När skivan sedan är behandlad kan den installeras på plats i exempelvis ditt kök. Professionella stenhuggare arbetar främst i marmor eller granit men kan även bearbeta kompositmaterial med stor framgång. Har man särskilda önskemål går dessa ofta att införliva av den som har lång erfarenhet av yrket. Gå vidare till denna hemsida för att beställa en stenskiva som passar ditt hem: www.stenskivagöteborg.se

Inredare är ett bra yrke för dig som vill jobba hårt i Stockholm

En bra inredare i Stockholm kan göra stora affärer på de senaste årens inredningshets. Men det gäller att arbeta hårt, och hålla koll på rådande trender.

Du som vill arbeta som inredare i Stockholm har ett hektiskt arbetsliv att se fram emot. I huvudstaden har det nämligen blivit allt vanligare att människor anlitar professionella inredare med jämna mellanrum, även till sina privata hem. Och även då bostaden inte ska läggas ut till försäljning.

Sociala medier och statushets ställer nämligen hårda krav på människors heminredning. Särskilt för de som bor i hem som ofta visas upp, IRL eller online. Säkert har även coronapandemins eviga digitala möten gjort sitt till för att bidra till inredningsbranschens stora framgångar. Helt plötsligt var det privata hemmet inte så privat längre, utan skulle visas upp både för kollegor och kunder.

Inredare i Stockholm behöver klå sina kunder i designkunskap

En inredare i Stockholm kan alltså vänta sig att jobba långa timmar och många dagar. Här gäller det att visa framfötterna. För en framgångsrik bransch lockar också till sig många konkurrenter. Den som vill göra sig ett namn inom heminredning i Sveriges huvudstad får vara beredd på att lägga ned lite blod, svett och tårar.

För med tanke på det stora intresset för design och inredning i Sverige och Stockholm gäller det att du trumfar dina kunder vad gäller både kunskap och trendkoll. De anlitar dig av en anledning, inte för att du ska göra ett jobb de lika gärna kunnat göra själva.

250 miljoner till din målare i Stockholm?

Målaren Paul Cézannes tavla ”Kortspelarna” såldes för några år sedan för 250 miljoner dollar. Din målare i Stockholm är kanske nästa kandidat till sådan lön?

Runt 2011 såldes Paul Cézannes tavla “Kortspelarna” för motsvarande 2,4 miljarder kronor. Tavlan målade han i slutet av 1890-talet. Den ingick i en hel serie av målningar och skisser på temat kortspelare. När tavlan nu såldes var köparna den kungliga familjen i Qatar. Priset gör tavlan till en av de dyraste någonsin.
Köpet av just denna tavla blev den andra från samma serie som kungafamiljen i Qatar förvärvat av Cézannes. Kungafamiljen i Qatar är idag världens största konstsamlare och har köpt in konst för enorma summor de senaste åren. Deras årliga budget för konstinköp ligger på runt 10 miljarder kronor. Så köpet av “Kortspelarna” – hur hög summan än var – var bara en bland många det året.

Målare i Stockholm kan måla mycket för 10 miljarder

Målare i Stockholm kan göra mycket bra kvalitetsarbete för 10 miljarder kronor om året. Skulle kungafamiljen i Qatar hämta dit en målerifirma från Stockholm och erbjuda 10 miljarder kronor skull hela Qatar bli nymålat och snyggt. Målat med stor professionalism. Och med kvalitetsgaranti.

Du behöver dock inte vara en sinnessjukt rik kunglighet från Qatar för att anlita en målare i Stockholm. Där finns det gott om duktiga målare som gör ett bra arbete för rimliga priser som du har råd med. Även du kan få färg på väggen som du blir glad av att se varje dag.

En målare i Bromma tar sig lätt in till Stockholm

Du kan med lätthet få en bra målare i Bromma att köra in till Stockholm och arbeta. Vill du ha en kunnig hantverkare är det en god idé att leta där efter en målare som kan fräscha upp din bostad.

Du kan anlita en målare om du vill ha något målat. Låt oss säga att du flyttar in i ett rätt så sunkigt hus eller en illa åtgången lägenhet. Anledningarna till varför det är så kan vara många, men du kanske fått den för ett riktigt bra pris med det villkoret att du väljer att göra i ordning den själv. Det första du gör är förstås att skura den ren och att börja måla om så det blir klart att flytta in. Att måla om är lättast när det är tomt på möbler, så med fördel anlitar du en målare, kanske en från Bromma, för att göra jobbet åt dig. Du bestämmer såklart själv vilka färger du vill ha och vilken färgton det ska vara.

En målare kan bli din räddning i en krisande situation

Låt oss nu titta på en omvänd situation. För att du ska kunna sälja din lägenhet eller ditt hus till bästa möjliga pris på marknaden gäller det att den är tiptop. Då kan du anlita en målare i Bromma för att fräscha upp väggar, tak och kanske till och med golv. Måla alla dina lister och dörrkarmar när du ändå är igång och vips har du en elegant och snygg bostad till försäljning.

Kontorsinredning som gör ditt arbete mer effektivt

Om du vill ha ett effektivt kontor så är det klokt att satsa på rätt kontorsinredning. Det kommer göra att personalen får lättare att göra sitt jobb. Och dessutom kommer de trivas bättre.

Det sägs att stress och smärtor är de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro, och att det mestadels sker hos de som är anställda på kontor. Med andra ord så är kontoret den plats där du verkligen behöver satsa på rätt utrustning och rätt kontorsinredning, för att hålla din personal frisk och produktiv. Men vad är det då för slags kontorsinredning som du ska satsa på? Vad är det som kan göra en skillnad och vad vill din personal ha? Det är frågor som kan skilja sig åt ganska mycket från kontor till kontor. Men det finns ändå vissa regler att följa.

Skaffa ergonomiska möbler

Du ska satsa på ergonomiska stolar och skrivbord. Populärast är den typen av höj- och sänkbara skrivbord där din personal kan variera sig mellan att sitta och att stå. Stolen bör även vara av en sådan modell att den är bekväm att sitta på och dessutom ger kroppen stöd där det behövs.

När det gäller inredning på kontoret så handlar det också om övrigt möblemang som hurtsar, bokhyllor, besöksstolar med mera. Där är det också viktigt att du satsar på funktionella möbler som även kan placeras på en bra plats. Det du ställer fram för dina besökare ska även spegla din verksamhet och göra att kunderna känner sig hemma. Så troligen lägger du en extra slant på att få de möblerna att skina och vara vackra att se på.

Rätt inredning på kontoret

Den rätta inredningen är en inredning som passar för dig. Därför kan det finnas behov av lagring nära den plats där du har ditt skrivbord. Eller så kan det finnas ett önskemål om att ha något som mer liknar ett bibliotek, där alla lätt kan nå pärmar och annat.
Glöm inte heller bort att välja en inredning där möblerna matchar med varandra. Det kan vara snyggt med lite olika färger och material, men i ett kontorslandskap kan det lätt bli rörigt. Därför är det klokt att hålla samman intrycken och endast spela på färre saker som sticker ut. Som en blomma, en tavla eller en rolig kudde. Dagens inredningar går att få i en mängd olika material och färger, där du kan välja det som du känner är din stil.

Det är en konst att lägga fiskbensparkett

Ett riktigt praktgolv får man om man låter lägga en fiskbensparkett. Det är lyxigt och mycket snyggt. Det är också ett precisionshantverk som kräver yrkesskicklighet och mångårig vana.

Fiskbensparkett är ett klassiskt mönster som har varit populärt sedan slutet av 1800-talet. Det är ett golv som är både hållbart och håller hög kvalitet. Eftersom det är mycket noga att man får alla stavar att ligga exakt rätt, är det ett precisionsjobb som ställer stora krav på golvläggaren, och då satsar man också på trä som håller toppklass. Funderar du på att låta en golvfirma lägga fiskbensparkett gör du ett bra val som du har glädje av länge. 

Fiskbensparkett med stil och precision 

Det är inte vem som helst som lägger en fiskbensparkett. Hamnar en stav bara lite fel, så kommer hela resultatet att också bli fel. Golvet måste bli helt plant och slätt när det är färdiglagt. Det är bara skickliga golvläggare som klarar av det, och det ger en elegans och stil åt hela rummet som är helt oöverträffad. Trä är ett naturligt och vackert material, och det är värt att bevara gamla traditioner och ett gediget hantverk.

Kanske har du ett äldre hus och vill byta ut en gammal och dålig linoleummatta mot en ny fiskbensparkett? Eller ska du kanske bygga ett helt nytt hus och vill ha något riktigt snyggt? En skicklig golvläggare kommer gärna hem till dig och gör jobbet, så att du får ett nytt och praktfullt golv i ditt hus.

Kamin – alternativet för den ekonomiske esteten

Det kan aldrig bli fel med en kamin. Det är sedan gammalt. Med en kamin blir din uppvärmning både snygg och mysig. Moderna kaminer håller värmen länge samtidigt som de är säkra stilikoner.

Ingen som någonsin låtit installera en kamin har ångrat sig. Det är något du enkelt kan konstatera om du hör dig för bland vänner och bekanta. Många äldre hus och bostäder är redan försedda med kaminer men tyvärr är de inte alltid i optimalt skick.

Idag byggs kaminer inte enbart för att de fungerar bra som värmekälla. De byggs och säljs för att de är fantastiskt snygga, men det slutar inte där. För moderna braskaminer i Stockholm såväl som överallt annars i Sverige byggs för att värma på ett sätt som är både energieffektivt och mysigt.

Råd för dig som vill installera braskamin

Längtar du efter den speciella och goda värmen endast en braskamin kan ge? Den rätta vägen att gå är att ta kontakt med en bra firma. En bra firma har givetvis erfarenhet och kompetens och ett vettigt sortiment av braskaminer i olika utföranden och modeller.

Vid första besöket får du hjälp med att undersöka förutsättningarna för installation. Behövs rökkanaler repareras eller installeras? Hur ser det ut med golvet där ni planerar att placera braskaminen? Närmaste zonen behöver givetvis vara brandsäker med tanke på förflugna gnistor.

En braskamin installerar du för livet och därför är det viktigt att allt går rätt till. När den är på plats behöver ni bara göra en enda sak – tända och njuta.