Målare Täby – frågor och svar

När är det dags att ta hjälp av en målare i Täby? Hur ska man agera för att lyckas med en tapetsering och vilka områden är viktiga att fokusera på i samband med att man ska måla om en vanlig vägg i hallen?

Få yrkesmän är lika missförstådda som målare. Detta sett till att vanliga privatpersoner i en hög utsträckning väljer att göra deras jobb. En målare i Täby är sett till detta underskattad och i många fall förbisedd. Många tror sig kunna måla lika bra – om inte bättre – och det är en inställning som ofta straffar sig. Vi ska här nedan, genom att svara på några vanliga frågor, visa på varför man i många fall behöver den professionalism som en målare erbjuder.

Varför ska jag anlita en målare i Täby?

På det stora hela så handlar det om en sak: kvalitet på jobbet. Målar du själv så når du inte samma verkshöjd, så enkelt är det. Handlar det om exempelvis en fasadmålning så finns ytterligare en dimension i varför du ska välja en målare i Täby. Där kan livslängden på jobbet bli uppemot tio år längre än om du målar själv.

Kan jag måla som en målare?

Den stora skillnaden mellan en lekman och en professionell målare i Täby ligger i grundarbetet. Du kanske lägger ner 20% av tiden på att spackla, slipa, tvätta och förbereda ytan för att måla. En målare lägger 80% av tiden på detta. Det gör en enorm skillnad i det färdiga resultatet som syns. Vill du nå ett hyfsat resultat så ska du alltså fokusera på det tråkiga innan det roliga börjar.

Kan en målare tapetsera?

Oh ja – och där tjänar man ganska rejält på att ta hjälp. Även om dagens tapeter blivit enklare att använda så handlar det fortfarande om ett svårt jobb – i synnerhet om det är mönsterpassning inblandat i bilden. Många privatpersoner misslyckas ganska rejält och med detta kommer också ett svinn med i bilden. Tapeter är dyra och för varje liten miss så stiger kostnaden. Genom att välja en målare i Täby så minimeras detta – och så även kostnaden. Det är också en tjänst som du kan använda rot-avdraget för och genom detta dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet med. Har du exempelvis köpt dyra tapeter från William Morris så är det inte så roligt att se hälften av dessa ligga i papperskorgen, eller hur? Lägg pengarna på en målare och få ett perfekt resultat utan svinn!